This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

Pocket book of winemakers. HUF 4,900


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: May. 07, 2024 12:56

Item details
Listed: April 06, 2024
Item code: 5748680
Views: 47
Watchers: 0
Offers: 5 offers
Seller

sharky1 (1001)  
Heves county

Verified user

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 17:30
Member since: June 18, 2018
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Subject:borászat
Condition:perfect
Type of binding:hardcover

Török Sándor: Borászok zsebkönyve

Kiadó:Mezőgazda Kiadó

Kiadás helye:Budapest

Kiadás éve:2009

Kötés típusa:Fűzött kemény papírkötés

Oldalszám:275 oldal

Sorozatcím:Falugazdász könyvek

Nyelv:Magyar

Méret:19 cm x 13 cm

ISBN:978-963-286-294-1

TARTALOM

Török Sándor - Eperjesi Imre: Borszőlőfajták11Államilag elismert fajták11Fehérborszőlő-fajták11Vörösborszőlő-fajták19Termesztésben még ismert és egykori szőlőfajták22Magyarországon kevésbé ismert fontosabb szőlőfajták25Fehérborszőlő-fajták25Vörösborszőlő-fajták27Török Sándor - Eperjesi Imre: Nevezetesebb borok és borvidékek31Török Sándor - Kállay Miklós: Hatósági előírások, szabványok57A borkészítés során leggyakrabban használt fogalom-meghatározások57A bor mint jövedéki termék59A must és a bor készítésekor és kezelésekor felhasználható anyagok61Adalékanyagok61A must és a bor készítésekor és kezelésekor alkalmazható eljárások633Borászati szabványok65Különféle mustok és borok jellemzőinek követelményei68Török Sándor - Kállay Miklós: A must és a bor összetétele77Cukrok77Alkoholok77Szerves savak78Ásványi anyagok80Nitrogéntartalmú anyagok81Illatanyagok82Fenolszármazékok (polifenolok)82Pektinanyagok83Enzimek83Vitaminok83Szén-dioxid (CO2)83Borok és borászati anyagok alkohol- és savösszetétele84Török Sándor - Magyar Ildikó: A must és a bor mikroorganizmusai89Élesztőgombák89Baktériumok91Penészgombák93Török Sándor - Eperjesi Imre: Must- és borkezelés95Kénezés95Kénezési módszerek95A szőlő és a must kénezése97Nyálkázás97Borok kénezése98A must cukortartalmának növelése99Átszámítási táblázatok101A must erjesztése109Erjesztés fajélesztővel110Az erjedés irányítása és ellenőrzése111Térfogatcsökkenés112Vörösborkészítés112Musttartósítás113Kénessavval tartósított must114Szeszezett must (misztella)114Töményített must114Sűrített must116Cukorral töményített must116Feltöltés116Fejtés117Szeparálás117Házasítás118Derítés119Bentonitos derítés120Csersav-zselatinos derítés120Kovasav-zselatinos derítés121Sárgavérlúgsós derítés (kékderítés)122Szűrés123Kovaföld124Perlit125Cellulóz125Szűrőlapok125Szűrőmembránok126Hidegkezelés127Borok térfogatának változása hőmérséklet-változás hatására128Melegkezelés130Pasztőrözés130Tartós melegkezelés131Melegtöltés131Borstabilizálás kémiai szerekkel131Metaborkősav131Szorbinsav, káliumszorbát131L-aszkorbinsav (C-vitamin)132A savtartalom szabályozása132Savcsökkentés szénsavas mésszel132Kettős sós savtompítás133Savcsökkentés biológiai almasavbontással133A savtartalom növelése134Az alkoholtartalom növelése (avinálás)134Párlási bor (Brennwein)135A cukortartalom szabályozása135A bor színezése136Borkezelés aktív szénnel136Szénsavas borok136Pezsgőgyártás137Alapborkészítés137Likőrök137Élesztő137A töltőbor összeállítása138Erjesztés, érlelés139Tisztítás, likőrözés139A pezsgőpalackban mért nyomás140Habzóbor142Gyöngyözőbor143Szén-dioxid hozzáadásával készült gyöngyözőbor144Ízesített borok és likőrborok144Az alapanyagok keverési arányának kiszámítása144Fűszerek145A borkezeléssel kapcsolatos adatok147Borbetegségek és borhibák150A bor tárolása157Fahordók157Vasbeton tartályok159Műanyag tartályok160Alumínium tartályok161Saválló acél tartályok161Adatok űr- és folyadéktartalom kiszámításához161Török Sándor - Kállay Miklós: Must- és borvizsgálatok165Mustfokolás165Az alkoholtartalom mérése169A titrálhatósav-tartalom meghatározása170A borban előforduló savak adatai172A cukortartalom meghatározása173A vonadékanyag (az extrakt) meghatározása176A borok sűrűsége178A kénessavtartalom meghatározása180Az állóképesség vizsgálata181Levegőpróba181Melegpróba181Hidegpróba181Rázópróba181Török Sándor -Magyar Ildikó: Sejtszám-meghatározás181Sejtszám meghatározás Bürker-kamrával182Az élősejt-szám meghatározása lemezöntéssel183Az élősejt-szám meghatározása membránszűréssel183Üledékvizsgálat183Határozókulcs az üledékanyagok vizsgálatához186Török Sándor - Kállay Miklós: Borbírálat188A borbírálat feltételei190Borbírálati módszerek192Török Sándor - Kállay Miklós: Gazdasági adatok197A szőlőfeldolgozás különböző fázisaiban nyert termékek mennyisége197Veszteségek198Melléktermékek és hulladékok198Borveszteség-normák199Költségek199Munkaerő-gazdálkodás200Csomagolási és raktározási adatok201Anyaggazdálkodás202Árkalkuláció203Török Sándor - Kállay Miklós: Technikai adatok205Mértékek205SI nemzetközi egységrendszer205Régi magyar mértékek209Angol-amerikai mértékek211Egyéb folyadék- (bor-)űrmértékek212Bibliai űrmértékek folyadékokra213Antik római folyadékűrmértékek213Kémiai adatok214Egyes anyagok sűrűsége215Török Sándor - Eperjesi Imre: Borászati szótár217Török Sándor - Eperjesi Imre: Statisztikai adatok241Török Sándor - Kállay Miklós: Magyarország borvidékei259Borvidékek, bortermőhelyek259Szőlőtermő tájak259Borvidékek259Bortermő helyek265Borvidékeink jellemző borszőlőfajtái265Török Sándor - Eperjesi Imre: Ételek - borok269Irodalom271Folyóiratok271A magyar borászati irodalom néhány jeles alkotása273Ajánlott irodalom275

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup
Eger
Foxpost - parcel locker
1639 HUF
Foxpost - home delivery
2459 HUF
GLS - home delivery
3950 HUF
MPL - parcel locker
1195 HUF
MPL - home delivery
2060 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these