Strong Zoltán: Hungarian literary place names from a to z


1.490 HUF 4.21 USD

Item details
Listed: May 02, 2024
Item code: 5810692
Views: 40
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (40)   
Pest county

Very responsive to messages
Positive feedback: 97.14%
Last login: Yesterday, 12:49
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:hardcover
Features:illustrated

Kis-Lant Kiadó, 1995., Budapest, 2. javított, bővített kiadás, nyomda: Orient Press Kft., kemény papírkötés, kiadói borítóban, 495 oldal, 17 cm x 24 cm, a könyv fekete-fehér illusztrációkat és fotókat tartalmaz.

Talán még az irodalomban jártasak is elbizonytalanodnának, ha például arra kellene válaszolniuk, merrefelé van Vizsoly, pedig ez a helységnév elválaszthatatlan az első teljes, magyar nyelvű Bibliától. És vajon hányan tudják, hol is található a Kőmíves Kelemen balladájából ismert "magos Déva vára" vagy az Arany János megénekelte "drégeli rom"? Könnyen rábökünk-e a térképen Széphalomra, ahol Kazinczy hajtotta fejét örök nyugalomra? Aztán hol mindenütt járt az örökké úton levő Csokonai meg Petőfi? Léteznek-e a valóságban Jókai vagy Mikszáth regényes tájai, Krúdy vagy Móricz helyszínei? Melyik város iskoláiban tanított Babits, Juhász Gyula? Meddig jutottak el messzi országokban az évszázadok során a magyar írástudók?
Erős Zoltán nem kisebb feladatra vállalkozik ebben a kézikönyvben, mint hogy ilyen és hasonló kérdések megválaszolásában segítsen, teljesebbé téve az olvasók irodalmi műveltségét, tájékozottságát. A szerző összegyűjtötte és lexikonszerűen mutatja be az általános és középfokú iskolák tankönyveiben szereplő magyar írók, költők életrajzával, munkásságával és legismertebb műveikkel kapcsolatos helységeket, földrajzi neveket.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup
Budapest IV.
Mail
1490 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these