FK/054 - Színvonalas VANITAS-festmény! Ismeretlen festőművész – Memento Mori című festménye


55.000 HUF 150.07 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 24.
Termékkód: 3574221
Megtekintések: 213
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Hellboy1 (1430)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 29.
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:egyházi
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom ezt az igazán elgondolkodtató hangulatú olaj/vászon képet, amely a Memento Moriról szól erről lejjebb írok). Egész szépen kidolgozott, antik hatást keltő vanitas festmény. A szakértő szerint a festmény valamikor a XX. század közepe környékéről származik. Szignó nincs a képen. A festmény vastag, mély bronzszínű keretben van, üveg nincs. A festmény azonnal falra akasztható állapotban van.

Téma: egyházi

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XX. század első fele

Szignó: nincs

Keret: bronzszínű, vastag, mély fakeret

Méret: 45,5 x 30,5 cm keret nélkül), 56 x 41 cm kerettel)

Állapot: falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Egy kis adalék a témához:

„Memento Mori latinul emlékezzél a halálra): a keresztény, főként a szerzetesi lelkiség egy legfontosabb jelmondata a középkorban. A halált, mint az örök életbe való átmenetelt állítja az ember elé: a jelen törekvéseinek megpróbáltatásainak és örömeinek) súlyát és értékét ez teszi reálissá.” Magyar Katolikus lexikon).

„A memento mori olyan képi ábrázolással előforduló felirat volt Európában a Középkor végén, amely arra buzdította a embereket, hogy gondoljanak a halálra. Ebből a célból a halál képi megjelenítését az emberi csontváz vagy a nagy kaszás allegórikus figurájaként, esetleg oszlásnak indult holttestek tömegének ábrázolásával érték el. A cél az volt, hogy a nézőket emlékeztessék arra, hogy a halál az élet elválaszthatatlan része, amire minden pillanatban készen kell állniuk. A Memento mori képek annak a ténynek a grafikus reprezentációi, hogy a halál nemcsak gyakoribb, hanem sokkal ismerősebb, közelebbi esemény volt a középkorban, mint ma. Azt a halálfogalmat mutatják meg, amely konkrét időhöz és helyhez kötődik.”

„A koncepció a klasszikus ókor filozófusaiban gyökerezik, a temetkezési művészetben és a középkori építészetben jelent meg. A koponya vagy koporsó motívumokkal díszített memento mori ékszerek a 16. század végén váltak népszerűvé és tükröződtek a vanitas művészeti műfajában is, ahol olyan szimbolikus tárgyak, mint a homokóra és a hervadó virágok az emberi élet tartósságát jelentették.”

„A memento mori megtestesülése a vizuális művészetben: homokórákat használtak annak illusztrálására, hogy a Földön élők ideje percről percre csökken. A képen szereplő órákat olyan mottók díszítik, mint az ULTIMA FORSAN "talán az utolsó óra") vagy a VULNERANT OMNES, ULTIMA NECAT "minden óra sebet ejt, az utolsó megöl "). Az órák a TEMPUS FUGI mottót viselik "tovaszáll az idő"). A régi ütős órák gyakran használtak olyan ütőautomatikát, amikben valamilyen formában megjelentek és lecsapott a halál, a németországi Augsburgból származó ünnepelt automata órákban a halál ütötte meg az órát. A 16. század végén és a 17. században a memento mori ékszerek is népszerűek voltak. A tárgyak között voltak gyászgyűrűk, medálok és brossok. Ezek a darabok a koponyák, a csontok és a koporsók apró motívumait ábrázolták, az elhunytak üzenetein és nevein kívül, nemesfémekből és zománcból készültek. Ugyanebben az időszakban megjelent egy művészi műfaj is, amelyet vanitasnak, latinul "ürességnek" vagy "hiúságnak" neveznek. Különösen Hollandiában voltak népszerűek, majd más európai nemzeteknél is elterjedt, a vanitas-festmények általában számos szimbolikus tárgy, mint például emberi koponyák, ereszcsatornázó gyertyák, hervadó virágok, szappanbuborékok, pillangók és homokórák együtteseit ábrázolták. A vanitas-összeállítások együttesen közvetítették az emberi erőfeszítések és az idő múlásával elkerülhetetlen bomlás állandóságát.”

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Egyéb 3000 - 6000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még