Joseph Kadar (Kádár József, 1936-2019): Vízparton, 1968-69, Balatonalmádi


247.850 HUF 677.91 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 03.
Termékkód: 3602772
Megtekintések: 46
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

artelicit (941)    
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 06:55
Regisztráció: 2013. december 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:egyéb téma
Technika:olaj
Stílus:expresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

A nemzetközi hírű képzőművész, Joseph Kadar, azaz Kádár József (1936-2019) különleges, egy emberi kapcsolatot és a Balatont egyszerre felidéző alkotása 1968-69-ből. A kép eredetiségét a művész egy találkozás alkalmával személyesen is megerősítette. A képet elöl jelezte, a hátoldalon pedig többszöri aláírással és művészpecsétjével hitelesítette. A művész által fatáblára kasírozott vászonfestmény hibátlan állapotú, keretezés nélkül azonnal falra akasztható. Különleges, a korai alkotói korszakból származó, itthoni hangulatot és tájat, a Balatont felidéző alkotás. Közvetlenül a művész Párizsba költözése előtt készült, ritkán felbukkanó gyűjtői darab.

Kép mérete: 42 x 42 cm

Joseph Kadar, Kádár József (1936-2019) alkotói pályáját Párizsban kiteljesítő magyar képzőművész. 1936-ban született Debrecenben, majd Hajdúszoboszlón élt; 1956-ban kezdte tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ahol Bernáth Aurél és Fónyi Géza voltak a mesterei. Magyarországot 1969-ben hagyta el, hogy Párizsba költözzön. Franciaországban lezárta addigi expresszionista korszakát, és előbb szürrealista munkákat festett, majd elektronikus gépekre cserélte az ecsetet: fénymásolóval, számítógéppel, nyomtatóval készített képeket. Művein franciaországi pályája elején mértani alakzatok domináltak, később – saját megfogalmazása szerint – dualista lett: ilyen szellemben készült munkáin kétfajta, egy geometrikus és egy figuratív alakzat látható. Röviddel Párizsba érkezése után alkotta meg első mail-art borítékait és első könyvtárgyait, majd 1979-től készített művészi fotókat és fotogramokat, amelyeken izraeli, indiai, itáliai, görögországi és spanyolországi élményeit dolgozta fel.

Kádár József nemcsak képzőművészként, hanem gyűjtőként is aktív volt: kollekciójából alapította a hajdúszoboszlói Nemzetközi Modern Múzeumot, illetve Álmosdon a Post-Mail-Art Múzeumot és a Joseph Kádár Múzeumot.

Kádár Józsefet 2013-ban tüntették ki a Magyar Arany Érdemkereszttel, 2016-ban pedig a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete életműdíjjal ismerte el tevékenységét.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest II.
Postázás 3850 HUF

Mások ezeket keresték még