FK/172 - Scholtz Endre festőművész – Tavaszvárók című festménye


45.000 HUF 122.45 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 05.
Termékkód: 4160953
Megtekintések: 299
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1422)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:04
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:pasztell
Hordozó:papír
Legnagyobb méret:kicsi (35 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom Scholtz Endre (1959-) festőművész Tavaszvárók című pasztell/papír alkotását. A festmény 1995-re van datálva, témája a tavaszvárás, amely láthatóan még várat magára. A kép egy vékony, fehér léckeretben van, üveg mögött, szép, azonnal falra akasztható állapotban. A szignó nincs, vagy nem látható, de a másik Scholtz képpel együtt került hozzám, így teljesen biztosan az, a hátulján pedig a kép címe és a dátum szerepel (ugyanazzal az írással).

Téma: tájkép

Technika: pasztell

Hordozó: papír

Kora: 1995.

Szignó: nincs, vagy nem látszik

Keret: vékony, fehér léckeret, üveggel

Méret: 34 x 23,5 cm (keret nélkül), 46,5 x 36,5 cm (kerettel)

Állapot: falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Scholtz Endre Budapesten született 1959. október 13-án, gyermekéveit a Mátra hegyei közt töltötte. Családjával 1966-ban költözött Békéscsabára. A Rózsa Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1978-ban, ahol Mladonyiczky Béla volt a rajztanára. 1983-ban földrajz- és rajztanári diplomát szerzett a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, a későbbiekben a József Attila Tudományegyetemen is folytatott tanulmányokat. Mestereinek Takács Győző keramikusművészt, Mladonyiczky Béla szobrászművészt és Cs. Pataj Mihály festőművészt tekinti. Békéscsabán él és dolgozik, művészetének bemutatására egy kiállítótermet nyitott a belvárosban. Többször tanított rajzot és művészettörténetet általános és középiskolákban, köztük egykori gimnáziumában is. Fia, Scholtz Kristóf, fotóművész. Scholtz Endre rendkívül termékeny alkotó, az évek során több ezer képet festett. Magyarországon háromezer festménye található közintézményekben (többek között a Munkácsy Mihály Múzeumban) és magángyűjtőknél, Békéscsabán ezerötszáz művét őrzik. Csaknem minden Kossuth-díjas színész nappaliját díszíti egy Scholtz-kép is. Vásárolt tőle például Avar István, Huszti Péter, Piros Ildikó, Balázs Péter, Koncz Gábor, Zorán. Több festménye amerikai, francia, német és osztrák magángyűjteményekben is megtalálható. Scholtz Endre 1996-ban, magyarországi látogatásakor, a jugoszláv békéért kifejtett tevékenységéért, Bill Clinton akkori amerikai elnöknek adományozott egy képet. 1981 óta közel 150 kiállítása volt Békés megyében, az ország több nagyvárosában, Budapesten és külföldön; Párizs, Schwarzenau (1991), Düsseldorf, Korschenbroich (2000) és Budapest, Operaház ‒ Vörös Szalon (2007) tartoznak a legemlékezetesebbek közé. 2009-ben, ötvenedik születésnapján, Békéscsabán a megyeházán rendeztek kiállítást ötven festményeiből. 2011-ben a 32. Nemzetközi Sportgálához kapcsolódóan szervezte A világ legnagyobb képbemutatása című villámtárlatát, amelyben önkéntesek félezer Scholtz Endre-művet emeltek egyszerre a magasba. A képekből álló sor ezer méter hosszúságú volt. Scholtz Endre az alföldi stílus prominens képviselője, kolorista művész. Élénk színei elkápráztatják a szemet, a képeiből felejthetetlen ‒ és gyakran megfejthetetlen ‒ hangulat árad. Lírai alkat, hitvallása az objektív szépség keresése, megfogalmazása és ábrázolása. Képei, amelyek tárgya legtöbbször a természeti és az épített környezet, szíven ütik az embert, megnyugvást hoznak az idegesítő hétköznapokban. A látás finomul, a szépség látványa foglyul ejt. Aki már látott Scholtz-képet, az még sok ilyenben szeretne gyönyörködni. Hangulataitól függően Scholtz különféle témákhoz nyúl, ám visszatérő kedvence a mediterrán világ, a tenger és a magyar Alföld. Noha hegyekben nőtt fel, jobban szereti a síkságot, a sima felületet. Számára a tenger és az Alföld ugyanolyan sík felület, melyet fel lehet bontani. Szépek, élettel telik, érzékenységről árulkodóak a nőket ábrázoló képei is. Akrillal és pasztellel dolgozik.

Főbb díjai:

- Szeged, a Csongrád Megyei Önkormányzat díja (1986)

- Mártély, Utánpótlás művészfórum ‒ I. díj (1986)

- Békéscsaba, Békéscsaba, szeretlek díj (2015)

- Művészeti életpálya elismerés (2018)

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2000 - 3000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még