Brassai,Halász Gyula: Margit


89.900 HUF 244.57 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 01.
Termékkód: 5264733
Megtekintések: 222
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 08:13
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:portré
Technika:olaj
Stílus:modern
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Angol fordítás elérhető

Brassai, Halász Gyula (Brassó, 1899 – Nizza, Franciaország, 1984): Margit

Olaj, vászon kartonon, 46 x 37 cm, jelzés balra lent: Brassay

Hátoldalon cédula: Halász Gyula: "Margit" Fotókon látható szép, tisztított állapotban. Számlát adunk, szállítás előtt gondosan csomagolunk! Művészkeretben, falra akasztható állapotban.

A festményt Brassai (Halász) Gyula munkájának tulajdonítjuk. A híres fotóművész a budapesti Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt 1918-1919-ben, festett olajképeket, de nincs tudomásunk arról, hogy közgyűjteményben, múzeumban, magántulajdonban lenne fennmaradt festmény, grafika a későbbi világhírű fotóművésztől. Talán ez az első... a portré fényei, "műterem" jellegű megvilágítása esetleg már a későbbi fotóművész képességeit sejtetik...kérdés persze, valóban ő festette? Izgalmas, további kutatásra váró darab.

Életrajz: fotóművész. Művészeti tanulmányait a bp.-i Képzőművészeti Főisk.-n kezdte, diplomáját Berlinben szerezte. 1923-tól Párizsban élt. A párizsi szürrealisták csoportjához csatlakozva festett, rajzolt, io évig újságírói tevékenységet is folytatott. Szülővárosa iránti szeretetből a Brassai művésznevet vette fel. Fotóművészeti pályáján André Kertész fotóművész segítségével indult el. Első albumával (Paris de nuit, 1933) világsikert aratott. A II. világháború idején a francia nép életéről készített rajzokat, ezeket folyóiratokban publikálta. 1948-ban jelent meg a Les Sculptures de Picasso c. könyve, így került kapcsolatba Picassóval. Az 50-es években színpadi művekhez díszleteket tervezett; filmet forgatott, könyveket írt. Az állatkertről készített filmjével a Cannes-i filmfesztiválon díjat nyert (1956). Érdekes sorozatot készített a párizsi gyerekek falfirkáiról, mellyel új műfajt teremtett. Graffiti de Brassai (Paris, 1960) címmel könyve jelent meg, New Yorkban kiállítást mutatott be. Az 1968-ban magyarul is megjelent Beszélgetések Picassóval c. műve az emlékezés és a tanúvallomás könyve. Les secrets des années 30 (Paris, 1976) c. albumában a párizsi alvilág, a szerencsejáték-klubok, a bordélyházak világát mutatta be. Műveiből Európa és az USA több nagy városában rendeztek kiállítást. 1978-ban Franciao.-ban a Fényképezés Nemzeti Nagydíjával tüntették ki.

Nézze meg a kirakatomat is!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás2390 HUF
Postázás törékenyként4580 HUF

Mások ezeket keresték még