Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Magyar László kárpátaljai, MMA tag: Gólyafészkek (olaj, vászon)


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. ápr. 21. 13:40

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 08.
Termékkód: 5753264
Megtekintések: 43
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

grammark (12)  
BUDAPEST

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:49
Regisztráció: 2016. április 23.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:utcakép
Technika:olaj
Stílus:modern
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Magyar László (1953-2016) kárpátaljai festőművész kvalitásos alkotása

Mérete keret nélkül: 60 x 50 cm

1993–2016: Kárpátaljai Magyar Képző-és Iparművészek Révész Imre Társasága, tag; 2002–2016: elnök
Magyar Képzőművészek és Iparművészek Társasága
2005–2011: MMA társadalmi szervezet tagja
2011–2016: Magyar Művészeti Akadémia, rendes tag
Magyar László Csapon született, 1955-ben, tizenegy évvel Kárpátalja szovjet katonák általi megszállása, majd Kárpátalja Ukrajnához és a Szovjetunióhoz való csatolása után. Életét, művészeti pályáját ez a tény határozta meg.

Magyar László elmondása szerint, ő mindig festő szeretett volna lenni, mint minden gyerek Ungváron és Kárpátalján – Munkácsy Mihály után. Művészeti tanulmányait az ungvári Iparművészeti Szakiskolában végezte. 1981-ben szerzett diplomát ötvös szakon. (A kárpátaljai művészek többsége itt tanult, kerámia, üveg, vagy ötvös szakon. Kifejezetten festészeti szak oktatás nem volt, aminek kultúrpolitikai okai voltak.) Diploma után közel tíz éven át különböző vállaltoknál dekoratőrként, tervezőként, kivitelezőként dolgozott. Közben festett. Művészi pályája alakulására hatással volt, Erfán Ferenc festőművésszel való megismerkedése az 1980-as években.

1990-1993 között egy üvegablak, vitrázs-készítő műhelyben, kivitelezőként, majd az InterArt-nál és más cégeknél belsőépítészként, dekorációs tervezőként dolgozott. Egyik nagy megbízatása az ungvári pravoszláv templom vitrázsainak a megalkotása volt. Az üvegablakok szentjeit Borisz Vasziljevvel, Vlagyimir Kuznyecovval 1992-ben készítette. 2004-2010 között az Ungvár megyei Néprajzi Múzeum restaurátoraként működött.

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai közé 2005-ben, Erfán Ferenc, Tóth Lajos festőművészekkel, Horváth Anna keramikusművésszel, Vári Fábián László, Füzesi Magda, Nagy Zoltán Mihály írókkal, Vidnyánszky Attila rendezővel együtt, ünnepélyes keretek közt választották be. (Gerzson Pál festőművész és Kő Pál szobrászművész ajánlásával, Makovecz Imre elnök vette fel.) A rendszerváltás után, 1990-ben megalakult Társaság, a szülőföld és a nemzeti hagyományok iránti elkötelezett magyar művészek csoportjaként jelent meg. 1991-ben, az ungvári várban rendezett első kiállításukkor, a megjelent nagyközönséggel együtt ünnepelték szellemi együvé tartozásukat.

Tóth Lajos festőművész halála után, 2002-től a Társaság megválasztott elnöke. Felelősséggel vezeti és szervezi a társaság életét. Kiállításokat, szimpozionokat, művészeti találkozókat rendez, hivatali, adminisztrációs feladatokat lát el és fest. A Társaság elnökeként állandó kapcsolatokat ápol a Kárpát-medencében (magyarországi, felvidéki, erdélyi, vajdasági), a ruszin és ukrán művészekkel, valamint a kárpátaljai magyar kulturális intézményekkel és egyesületekkel. A Révész Imre Társaság együttműködése folyamatos a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskolával, és az ungvári Boksay József Múzeummal.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 hét
Személyes átvétel Budapest
Postázás 3600 HUF
Postázás törékenyként 5000 HUF

Mások ezeket keresték még