“A TOLVAJ” című Cseh Gábor (1941) szekszárdi festőművész alkotása 1973-ból.

LEÁRAZVA !! 79.900.- ról !

49.900 HUF 136.79 USD

Garancia: 30 nap  
Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 19.
Termékkód: 5760347
Megtekintések: 83
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

ThomasNathaniel (14)  
Tolna megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 80%-ban23 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:26
Regisztráció: 2024. február 20.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:emberek
Technika:egyéb
Stílus:art deco
Hordozó:papír
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

“ A TOLVAJ “ címmel ,a pályája elején készült mű, ami még egész más stílust képvisel ( színes fametszet - papír technika ) mint a mostanság ismert festményei. A művész úr személyes kedvence volt az alkotás mivel elmondása alapján az édesapját ábrázolta meg a háború utáni nyomorúság és éhség idején. A képet a családom kapta ajándékba Cseh Gábor Úrtól személyesen. Keretméret 72cm x 52cm

„A művésznek érzelmileg azonosulnia kell azokkal az emberekkel, akik között él, és azzal a tájjal, ahol él. Ellenkező esetben művészete nem lehet élő és mai.”

Kezdetben tus rajzolással, linómetszetekkel és grafikai eljárásokkal kísérletezett. Rajzai egyre gyakrabban megjelentek helyi és országos lapok hasábjain. Az általa kikísérletezett technikáról portréfilm is készült, amelyet 1968-ban a Magyar Televízió is bemutatott.

1966 óta több mint 150 önálló kiállítása volt szerte az országban és külföldön is. Művei megtalálhatók számos magángyűjtő otthonában országszerte, Európa sok országában, valamint a tengerentúlon is.

Munkássága során sokat kísérletezett különböző eljárásokkal, Így kezdett el olajjal dolgozni, mely technika a legmeghatározóbb lett művészetében. 1980-tól használja az általa kifejlesztett egyéni technikát. Ennek lényege, hogy homok felpakolásával a képein rücskös, rusztikus és sima felületek váltakoznak elősegítve, a kép mondanivalójának kiemelését. A művész realista ábrázolású képein a technika nem öncélú, hanem az a fényárnyék hatásának kiemelésére szolgál. Legkiemelkedőbb és legnagyobb formátumú képei ebben a technikában készülnek.

A művészet válságáról sokat beszélnek manapság. Véleménye szerint csak egyes művészek vannak válságban. A művésznek ki kell mozdulnia „elefántcsont torony”-ból, vissza kell hódítani a tömegbázist. A művésznek szolgálni kell és nem uralkodni. Nem szabad önmaguknak emlékművet állítani. Bízzuk az értékelést az utókorra. Unokáink fognak ítéletet alkotni a művekről és művészekről. Csakis az igazi értékek fognak megmaradni, minden más feledésbe merül.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
Személyes átvétel Szekszárd
Postázás 3000 HUF
Postázás törékenyként 3000 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül 10000 HUF

Mások ezeket keresték még