Imre Ámos painting for sale!


1.250.000 HUF 3,515.63 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: April 29, 2024
Item code: 5804610
Views: 67
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Ulpianus (128)  
BUDAPEST

Positive feedback: 100%
Last login: Today, 12:54
Member since: June 08, 2010
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:other theme
Technique:watercolor
Style:expressionism
Painting surface:paper
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladó Ámos Imre ritka festménye!

Mérete kerettel 42x33 cm, keret nélkül 33x25 cm.

Szép, üvegezett keretben. Jelzése: Ámos I. Szentendre 1939.

Neves aukciósházban vásárolt, eredetiségét garantálom!

Személyes átvétel Budapesten vagy Szegeden ingyenes, postán vagy futárszolgálattal előreutalás után tudom küldeni, a szállítási módot rugalmasan meg lehet beszélni. Utánvéttel nem szeretném küldeni.

A színek élőben valamennyire eltérhetnek a fényképezés, illetve az ön monitorának beállításai miatt.

"Ámos Imre (Nagykálló, 1907. december 7. – Ohrdruf (Németország), 1944) magyar festőművész, Anna Margit festőművész férje.

Élete és munkássága:

Ungár Imre néven született. Felesége visszaemlékezése szerint „álmos természetűnek” tartotta magát, ezért szignálta korai képeit Ungár Álmos Imreként. Ebből született meg idővel a bibliai Ámos prófétára utaló művésznév.[1] 1934-ben nevét hivatalosan is Ámosra változtatta. 1935-ben vette feleségül Anna Margit festőnőt.

A Műegyetemen, majd 1929 és 1935 között a Magyar Királyi Képzőművészeti Főiskolán tanult, ahol Rudnay Gyula volt a tanára. 1931-től kezdve szerepelt kiállításokon, gyakran feleségével együtt. 1934-től a Munkácsy Céh, majd 1936-ban a Képzőművészek Új Társasága (KÚT) választotta tagjává. Ettől fogva minden nyáron Szentendrén alkotott. 1938-ban a Nemzeti Szalon tagja lett. 1938 és 1941 között a nyarakat feleségével együtt Szentendrén töltötték, ahol Korniss Dezső és Vajda Lajos is a baráti körükhöz tartozott.

Kezdetben a posztimpresszionizmus (Rippl-Rónai József és a Nabis-csoport hatása) volt jellemző művészetére. Festészetének tematikáját emellett erősen meghatározták gyermekkori élményei, vallásos neveltetése, a nagykállói haszid miliő. 1937-ben Párizsban járt, ahol megismerkedett Marc Chagall-lal. Ettől kezdve művészetére az álomszerű ábrázolás, a második világháború alatt pedig a rettegés, a félelem megjelenítése vált jellemzővé. Szürrealisztikus motívumvilága leginkább Chagall látomásos művészetéhez áll közel. Színvilága, ecsetkezelése is egyre expresszívebbé vált, mintegy előrevetítve tragikus sorsát.

1940-től gyakran hurcolták munkaszolgálatra, s talán épp hányatott, bizonytalan sorsa okán ebben az időszakban szinte a rajz válik kizárólagos művészi eszközévé. Sötét idők című sorozata és az 1944-ből származó Szolnoki vázlatkönyv a tragikus sorsú festő utolsó éveinek megrázó emlék

1940-től haláláig – kisebb megszakításokkal – munkaszolgálatos volt. 1944 novemberében vagy decemberében halt meg egy koncentrációs táborban a Thüringer Wald hegységben. (Halálának pontos időpontja nem ismert.) "

Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/Ámos_Imre

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest
Mail 5000 HUF
Mail as fragile 8750 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these