Vintage, retro, jugoszláv játék telefonkészülék pár Iskra Kranj ATA 31 hű másolatai


11.900 HUF 32.52 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 10.
Termékkód: 5125712
Megtekintések: 291
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

graduska (563)   
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.1%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:17
Regisztráció: 2020. március 23.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Szép állapotúak, az egyik készülék kagylótartó bakja hiányzik és vélhetően nem működnek, újra kellene kötni a kábelt a csatlakozónál. A készülékek működtetéséhez ezen kívül 2-2 db 1,5 V-os góliát elem szükséges, mely nem tartozék.

Átvehető zuglói címen, vagy M7 mellett, Budaörs,Érd,Tárnok ill. előreutalással bármivel küldöm.

Pár mondat az ilyen és hasonló készülékekről és működésükről ( forrás: jatekmuzeum.blog.hu ):

" A szocialista játékok között megtalálhatóak voltak a gyerekek közötti kapcsolattartást segítő játékok is. Ezek több változatban is elérhetőek voltak, de a legnépszerűbbnek természetesen a telefonkészülékek számítottak.Ilyen játékok készültek természetesen a Szovjetunióban, az egykori Jugoszláviában és Csehszlovákiában, valamint az NDK-ban is.A műanyagból készült készülékek természetesen változatos színekben voltak megvásárolhatóak.

A csomagban árult játék két telefont és egy elég hosszú két eres kábelt tartalmazott, amelynek végein villásdugós csatlakozó lett elhelyezve.
Ezeket a villásdugókat kellett a készülékek megfelelő nyílásába bedugni és ezt követően már csak a megfelelő áramellátásról kellett gondoskodni. Ehhez készülékenként 3 db 1.5 baby elemet kellett a játék aljában elhelyezni.

A játékot ezekkel a készülékekkel mai gyerekfejjel már igen nehéz elképzelni. Leginkább testvérek használták ezeket a telefonokat két szoba között beszélgetésre vagy esetleg a szomszédban lakó baráthoz áthúzva került elhelyezésre a készülék, amelyeken esténként nyugodtan lehetett akár órákon át is csevegni.
A játéktelefon működése rendkívül egyszerű volt. A készülékek nem rendelkeztek saját számmal, így bármelyik gombot lenyomva a másik készülék elkezdett csörögni és ezzel egyszerre egy apró lámpa is felgyulladt a készüléken.
Ezt követően már csak fel kellett venni a telefont és lehetett is indítani a beszélgetést.
A hangminőségre általában nem lehetett panasz, hiszen gyerekjátékhoz képest meglepően jó minőségben továbbította a hangot a készülék köszönhetően a viszonylag normális mikrofonnak és hangszórónak. "

Megjegyzés: A leírásban egy másik gyártmányú készülékről van szó ( elemek ), de a működési elv ugyanaz.


Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XIV.
Foxpost - csomagautomata1600 HUF

Mások ezeket keresték még