Kádár György : Hegyi falu


14.000 HUF 38.07 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 1020301
Megtekintések: 102
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (478)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 97.18%
Utolsó belépés: Ma, 10:33
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:tájkép

FKA504

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 15 x 25
Készült: Rézkarc, Papír
A kép Kádár György (1912, Budapest) alkotása.
Jelezve jobbra lent "Kádár (ceruzával)"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő, grafikus. Művészeti tanulmányait Gallé Tibor, Bortnyik Sándor és Örkényi-Strasser István szabadiskolájában kezdte, majd Párizsban az École Technique Supériur Art et Publicitéban folytatta. 1946-ban kapcsolódott be a hazai művészeti életbe. 1948-49 között az Iparművészeti Főiskola, 1949-74 között a Képzőművészeti Főiskola tanáraként működött. Rendszeresen szerepelt országos és külföldi tárlatokon. 1952-ben Kossuth-díjjal, 1955-ben pedig Munkácsy-díjjal tüntették ki. 1972-ben Érdemes, 1976-ban Kiváló Művész címmel jutalmazták. 1958-ban feleségével, Tury Máriával közösen Diplome d'Honneur-t nyert Brüsszelben a világkiállításon. Leíró jellegű látványfestést követően tért át az '50-es években egy áttételesebb, intellektuális eszközei révén ható festői modorra, bár realista alapállását a konstruktív stílus kereteiben sem adta fel. Számos mozaikját, gobelinjét és freskóit találjuk középületeinkben. Könyvgrafikával és plakáttervezéssel is foglalkozott. (MÉ)

Magyar festők és grafikusok adattára
Tanulmányait Gallé Tibor és Bortnyik Sándor szabadiskolájában kezdte, majd Párizsban folytatta. 1946-ban kapcsolódott be a hazai művészeti életbe, rendszeres résztvevője az országos tárlatoknak és a magyar festészet külföldi bemutatóinak. Tárlata 1962-ben a Csók Galériában, 1972-ben a Műcsarnokban, 1976-ban Szombathelyen volt, 1962-ben Rómában állított ki. 1952-ben Kossuth-díjat, 1955-ben Munkácsy-díjat kapott, 1972-ben érdemes, 1976-ban kiváló művészi címmel tüntették ki. 1958-ban feleségével Túry Máriával közösen Diplome d'Honneur-t nyert a brüsszeli világkiállításon. - Leíró jellegű látványfestés után tért át az ötvenes évek végén egy áttételesebb, intellektuális eszközei révén ható festői modorra, bár realista alapállását a konstruktív stílus kereteiben sem adta föl. Számos mozaikját, gobelinjét, freskóját találjuk középületeinkben. - Irod.: Láncz Sándor: Kádár György. Bp. 1980. - P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. Tanulmányait Gallé Tibor, val. Bortnyik Sándor szabadiskolájában kezdte, majd Párizsban folytatta. 1946-ban kapcsolódott be a hazai művészeti életbe. Rendszeresen szerepelt országos és külföldi tárlatokon. 1952-ben Kossuth-díjjal, 1955-ben Munkácsy-díjjal tüntették ki. 1972-ben érdemes, 1976-ban kiváló művészi címmel jutalmazták. 1958-ban feleségével, Tury Máriával közösen Diplome d' Honneur-t nyert a brüsszeli világkiállításon. Leíró jellegű látványfestés után tért át az 50-es években egy áttételesebb, intellektuális eszközei révén ható festői modorra, bár realista alapállását a konstruktív stílus kereteiben sem adta fel. Számos mozaikját, gobelinjét, freskóit találjuk középületeinkben. A bp.-i Képzőművészeti Főiskola tanáraként tevékenykedett. (MÉ)

Művészeti lexikon I-IV.
Kossuth- és Munkácsy-díjas festő és grafikus, főiskolai tanár. Tanulmányait Bp.-en és Párizsban végezte, majd főleg az alkalmazott grafika területén dolgozott. Nagyon fiatalon kapcsolódott a munkásmozgalomhoz, és ez meg is határozta művészetét. Színházi plakátjai artisztikus, a darab szellemét jól kifejező művek. A festészettel teljes odaadással csak a felszabadulás után foglalkozhatott, 1951-ben a Konecsni Györggyel közösen festett nagy Dózsa-kompozícióra (Vihar előtt) Kossuth-díjat kapott. Azóta egyre fejleszti festői módszerét, keresi a monumentális művekhez illő, korszerű, konstruktív szellemű kifejezési formát. Számos sgraffitót és mozaikot tervezett (Bp., Mártonhegyi úti iskola). 1958-ban a brüsszeli világkiállításon feleségével, Túry Máriával közösen festett dekoratív falképpel szerepelt, 1959-ben Kataona József Bánk bánjához készített illusztrációkat. 1962-ben a Csók Galériában volt kiállítása, 1964-ben pedig feleségével közös kiállítást rendezett műveiből Rómában. Oelmacher Anna

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még