Komjáti-Wanyerka Gyula : Zivatar


22.000 HUF 60.00 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 1728155
Megtekintések: 112
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regifestmenyek (98)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:24
Regisztráció: 2017. augusztus 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:tájkép
Eredetiség:eredeti
FK0484

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.



Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.



A kép mérete: 31 x 36
Készült: Rézkarc, Papír
A kép Komjáti-Wanyerka Gyula (1894, 1958, Nyitrakomját, Budapest) alkotása.
Jelezve lemezen kívül, jobbra lent "Komjáthy Wanyerka Gyula 1927"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép



Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktor tanítványa volt. Az I. Világháborúban fogságba esett, és a sipotei fogolytáborról, az ottani borzalmakról rajzok és rézkarcok sorozatát készített, melyekkel nagy feltűnést keltett. 1918-ban a fővárosba jött és Rembrandt hatására ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monza-ban (Olaszország), 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. Nemcsak itthon, hanem szerte a világon: Bécsben, Göteborgban, Londonban, Stockholmban, New Yorkban, Chicagó-ban agitált a háború ellen drámai erejű, költői szépségű rajzaival. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi bemutatóján Ernst-díjat s ugyancsak ez évben Zichy Mihály grafikai-díjat nyert. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, s grafikai akadémián dolgozott, munkáival nagy sikert aratott, állandó résztvevője volt a londoni tárlatoknak. 1953-ban a budapesti Képző és Iparművészeti Gimnázium oktatója lett. 1954-ben a volt Fővárosi Képtárban rézkarc-sorozatokat, 1956-ban a Csók Galériában pedig vízfestményeket állított ki. Főleg tájakat és alakokat ábrázoló rézkarcokat, valamint rajzokat alkotott. A puha grafitceruzával készített rajzokat vörös krétával tette élénkebbé. Több kiváló technikájú rézkarcát és rajzát Londonban a British Museum és a Viktoria and Albert Museum vásárolta meg. Könyveket is illusztrált. (Éber, Műv. 1966/7. ML, Új Idők Lexikona/1939)



Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. A bp.-i Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktor tanítványa volt. Az I. világháborúban fogságba esett, és a sipotei fogolytáborról, az ottani borzalmakról több rajzot készített. 1918-ban Budapestre jött és Rembrandt hatására ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monza-ban (Itália), 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. Nemcsak itthon, hanem szerte a világon: Bécsben, Londonban, Stockholmban, Göteborgban, New York-ban és Chicagó-ban agitált a háború ellen drámai erejű, költői szépségű rajzaival. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi bemutatóján Ernst-díjat s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály grafikai-díját nyerte el. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A puha grafitceruzával készített rajzokat vörös krétával tette élénkebbé. A londoni British Museum két rajzát, és hat rézkarcát, a Viktória and Albert Museum kilenc rézkarcát vásárolta meg. Könyveket is illusztrált. (Éber; Műv. 1966/7)



Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Olgyai Viktornak volt a tanítványa. A háborúban fogságba esett és az ottani borzalmakról rajzokat készített. 1918-ban Budapestre jött és Rembrandt hatása alatt ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922-ben Monzában, 1924-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. 1926-ban a Szinyei Társaság tavaszi kiálllításán az Ernst Endre - grafikai díjat, s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály - grafikai díjat nyerte el. 1927-ben állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A British Museum két rajzát és hat rézkarcát, a Victoria and Albert Museum kilenc rézkarcát vásárolta meg. - Könyveket is illusztrált. - MTA



Művészeti lexikon I-IV.
Grafikus, Olgyai Viktor tanítványa volt a Képzőművészeti Főiskolán. Az I. világháború alatt fogságba esett, s a sipotei fogolytáborról rajzok és rézkarcok sorozatát készítette. 1922-ben Monzában, 1924-ben az Ernst Múzeumban rendeztek kiállítást műveiből. 1927-29 között Londonban a grafikai akadémián dolgozott. Állandó résztvevője volt a londoni kiállításoknak, számos kiváló technikájú rézkarcát és rajzát vette meg a British és a Victoria and Albert Museum. 1953-ban a bp.-i Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanára lett. Több nemzeti kiállításon vett részt, 1954-ben a volt Fővárosi Képtárban rézkarc-sorozatokat, 1956-ban a Csók Galériában vízfestményeket állított ki.



Művészeti lexikon I-II.
Grafikus. Nyitrakomját 1894. júl. 2. A bpesti Képzőm. Főiskolán Olgyai Viktornak volt tanítványa. A háborúban katona volt, román fogságba esett s 1918-ig a sipotei fogolytáborban élt, melynek borzalmairól számos rajzot készített. 1918. Budapestre jött s Rembrandt hatása alatt ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a rézkarccal. 1922. a Monzában, 1924. az Ernst-Múzeumban rendezett kiállítást. 1926. a Szinyei-Társaság tavaszi kiállításán az Ernst Endre grafikai díjat, s ugyancsak ez évben a Zichy Mihály-grafikai díjat nyerte. 1927. állami ösztöndíjjal Londonba ment, ahol műveivel nagy sikert aratott. A British Múzeum két rajzát és hat rézkarcát, a Victoria and Albert Múzeum kilenc rézkarcát vette meg.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata3300 HUF
MPL - házhozszállítás3600 HUF
PostaPont3300 HUF

Mások ezeket keresték még