M.C. ESCHER: Relativitás - a világhíres litográfia tollrajzmásolata, 32x37 cm

Elmés optikai illúzió, vizuális paradoxon

29.000 HUF 79.09 USD

Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 06.
Termékkód: 2076757
Megtekintések: 348
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

LeDilettante (166)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban13 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 17:24
Regisztráció: 2018. július 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:egyéb téma
Hordozó:papír
Stílus:szürrealizmus
Kor:1950-1969
Eredetiség:ismeretlen

AZ ÁR ALKUKÉPES!
A műről

A XX. század egyik legnagyobb grafikusa, a szakma és a közönség által is világszerte elismert M. C. Escher RELATIVITÁS (1953) című műve után készített bravúros pontosságú, tollal készített tanulmányrajz, hibátlan állapotban, ismeretlen művész "tollából". Méret: 32x37 cm a mű maga, plusz paszpartura vastag kemény kartonból.

A holland grafikus egyik leghíresebb darabja, a mű egy igazi kultúrikon; rengeteg neves művészeti alkotást inspirált: filmek (pl. a 4 Oscar-díjas "Eredet" ! ), videójátékok, zenék, stb. Jelenleg futó legnépszerűbb Netflixes sorozatot, a Squid Game-t is inspirálta.

A kép egy olyan teret mutat, amely bár a szem számára első ránézésre hihetőnek tűnik, de behatóbb megfigyelés után észrevesszük a lehetetlenségét. Escher a lépcsőket és az embereket három különböző nézetből egyszerre ábrázolja, mégpedig úgy, hogy a nézőpontok nem különülnek el, hanem egymásba olvadnak, s együtt teremtenek optikai illúziót, paradox perspektívát a szemlélő számára. A képet több irányba is forgathatjuk, mindenhogy értelmes (vagy inkább mindenhogy értelmetlen?).

Az alkotóról

M.C. Escher (1898-1972) holland grafikus, akit fametszeteiről és kőnyomatairól ismerünk leginkább. Művészetének középpontjában a matematika és a geometria kérdéseinek vizuális megjelenítése állt. Levelezett kora legtehetségesebb matematikusaival, például a magyar Pólya Györggyel, valamint a brit Harold Coxeterrel és Roger Penrose-zal, sőt tanácsokat kapott tőlük műveihez.

Az elismert alkotó művei ma szülőhazájában (Escher Múzeum, Hága), és világszerte a legrangosabb múzeumokban egyaránt kiállításon vannak, nagyobb gyűjtemények megtekinthetőek a New York-i Modern Művészeti Múzeumban, Boston Szépművészeti Múzeumában, a kanadai Nemzeti Múzeumban (Ottawa), az Izrael Múzeumban (Jeruzsálem), és a japán Huis Ten Bosch vidámparkban (Nagasaki).

Eredeti fametszetei, litográfiai ma 10.000 USD-tól kezdődően egészen 100.000 USD-os (30.000.000 HUF) összegekért kerülnek leütésre, a legnagyobb aukciósházaknál (Christie's, Sotheby's, Dorotheum).


Szállítás

Kimondottan nagy gondossággal csomagolom be a művet (az árban benne foglaltatik), hogy minden esetben sértetlenül érkezhessen meg!

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Egyéb3000 HUF

Mások ezeket keresték még