Carli Bauer aranyhalas asztali lámpa - Gmundner Keramik - Ritkaság-


132.000 HUF 359.99 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 16.
Termékkód: 4904806
Megtekintések: 39
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

UrbanAntik (60)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 08:18
Regisztráció: 2021. március 12.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:bauer
Terméktípus:lámpa
Kor:1900-1949
Jelzett:jelzett
Állapot:korának megfelelő

Ritka mid-century kerámia asztali lámpa Carli Bauertől az 1950-es évekből. Carli Bauer keleti sorozatának egyedülálló darabja, mely az ismert figurális alakjaitól eltérően egy aranyhalat ábrázol.
Fekete alapra épített türkiz-drapp hal, melynek pasztell sárga szájába helyezte a lámpát. Lámpabúrája eredeti. Keleti növényekkel tarkított selyem vagy szatén búra.
Bauer ezen időszakban született kerámiái a távol-keleti hangulat és motívum világból születtek, melyeket Ausztriában a Gmundner Keramik gyártott.

A lámpa korának megfelelő szép, állapotban van. A búra helyenként kopottas, de nem zavaró. Jelzett darab.

Mérete: magasság: 20 cm / szélesség 18 cm

Az aranyhal a művészetek kedvelt témái közt is jelentős helyet kapott, mind a kínai, mind a japán művészetben gyakori motívum. Szerepel a porcelán-, a kerámiaedényeken éppúgy, mint a textíliákon hímzésként, fafaragásokon vagy az építészet díszítő elemein. Az aranyhal jelentésű jingyu összetétel hasonlóan hangzik, mint az "arany és bőség" (jing yu), épp ezért igen kedvelt ajándéknak számít.

Carl Bauer (1894-1960)

1894. december 10-én született. Passau-Rosenauban, ahol faszobrász szakmát tanult. Fazekas és kerámia szakon mestervizsgát tett. 1924 – 1945
Retusálóként dolgozott a Wiener Porzellanfabrik Augartennél. 1928-tól vezető retusőr és a figura osztály vezetője.1949-ben a bécsi kerámiaművész Herrmann Heinl özvegyénél dolgozott. 1955-ben Bauer bérelte Gretl Braun műtermét Bécs 4. kerületében, a Victorgasse 18. szám alatt. Itt fejlesztette ki a keleti figurák további modelljeit. Ez idő alatt hét és tizenkét embert foglalkoztatott műhelyében. Ezeket a Bauer kerámiákat Ausztráliába, Nagy-Britanniába, Bermudára, Svédországba és Los Angelesbe exportálták. 1958-ban megbetegedett szilikózisban, a keramikusok foglalkozási betegségében. és végül 1960-ban meghalt.

UA192


Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest I.
Postázás törékenyként2500 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül13000 HUF

Mások ezeket keresték még