Töltse fel kézműves termékeit!

"Szürreális kapcsolatok" 2. mokume gane polymer clay nyaklánc egyedi medálgyöngyökkel


5.200 HUF 14.31 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 10.
Termékkód: 5250586
Megtekintések: 158
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

fiatalnora (0)  
BUDAPEST

Pozitív értékelések: nincs értékelés
Utolsó belépés: 2024. február 17.
Regisztráció: 2017. december 30.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kinek:
Alkalom:általános
Terméktípus:nyaklánc, függő
Szín:magenta
Anyag:műanyag
Téma:punk
Stílus:bohó, hippi
Nem:női
Állapot:hibátlan

Ennek az ékszernek "története" van, amiért ezt a nevet kapta. Önök is voltak már úgy vele, kedves Látogatóim, hogy egy létező kapcsolat nemlétezővé vált, és Önök szinte az űrben kötöttek ki a gondolataikkal? Bevallom, többé-kevésbé valószínű, hogy ez volt rám hatással, amikor ilyen félelmetes színeket válogattam össze, mint a neon magenta és a türkizes erős kék, mintha a galaxisok köde burkolná elérhetetlen távolságba a valóságot. Talán szépíti a tényt, hogy van a mokume gane medálokban fehér, szürke és fekete szín is, de még a mintája is arra emlékeztet, amikor valaki a fellegekben jár.

A mokume gane egy ősi japán technika, eredetileg fémeken alkalmazták, kardok markolatát, jelvényeket, pajzsokat és ékszereket díszítettek vele. A ’mokume gane’ jelentése: „faerezet mintázatú fém”, a technika a fémekkel végezve jelentősen nehezebb és komplikáltabb, mint süthető gyurmával, hiszen ott a fémeket kemencében s fújtatóval előbb összeolvasztják, majd a kihűlt rétegeket fűrésszel kell szeletelni. Így gyűrűk, medálok és egyéb ékszerek készíthetők, amelyek abból kifolyólag, hogy különböző színű fémeket használtak, s ezeket összeolvasztották, a különböző olvadáspont miatt, mintásak, erezetesek lesznek.

A 20. század végén, hogy feltalálták a polymer clay-t, a technika ezzel az új anyaggal új felhasználási területet nyert, szerintem ebben jóval nagyobb lehetőségek rejlenek, mint a fémes mokume gane-ban. Először is, hasonlóság, hogy mindkét esetben rétegeket raknak egymásra, azokat fúrják, illetve nyomkodják, (fémek esetében maga az összeolvadás keletkezteti az egybefolyásokat), majd szeletelik. Különbség viszont, hogy a gyurma nem kisütött állapotban puha, és ebben óriási lehetőségek rejlenek, továbbá, hogy a gyurma színes, így a legkülönfélébb hangulatú ékszerek hozhatók vele létre.

Szükséges elmondanom még, hogy a mokume gane ékszerek teljesen egyediek, a szó legszorosabb értelmében, még ha akarnék se tudnék két egyformát készíteni. Mivel a technika olyan, hogy a mintázat véletlenszerűen alakul, legfeljebb hasonlót tudok készíteni (formára, színvilágra) de ugyanolyat nem. Így Ön egy teljesen utánozhatatlan, egyedi, megismételhetetlen ékszer birtokába juthat!

A elkészült (kisütött) medálgyöngyöket lakkoztam (selyemfényű lakkal), majd sodronyra fűztem fel színben hozzáillő kásagyöngyök kíséretében, mindezt egy gyöngykupakkal lezárt gyöngyháló zárja két oldalon, amelyekbe hasonló színű kását töltöttem. Az ékszer félhosszú: kapocs nélkül cca. 42 cm, delfinkapocs zárja. A súlya ultra könnyű: 30,15 gr., nem húzza le a nyakat.

Csomagolás: celofán vagy simítózáras tasakban; postai csomagolás: légpárnás borítékban. A postaköltség az aktuális postai díjszabás szerint alakul, amelyet tételesen megtekinthet a szállítási információknál. Személyes átvételre van lehetőség, amennyiben Ön fővárosi vagy Pest megyei lakos.

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest IX.
Postázás 1265 HUF
Postázás törékenyként 2215 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még