BÁLINT ALADÁR SZERK. - ÉJFÉL / KÍSÉRTETHISTÓRIÁK - MAGYAR ÍRÓK MISZTIKUS NOVELLÁI


2.500 HUF 6.81 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 25.
Termékkód: 3969376
Megtekintések: 96
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

webrita (777)    
Vas megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 88.68%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:16
Regisztráció: 2011. december 01.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Magyar/világirodalom:magyar irodalom

RÉSZLETEK

Két önálló kötet közös reprintjét kívánjuk az olvasó kezébe adni, a reprintek minden formai jegyét megőrizve, de korszerű, a témához illeszkedő védőborítóval. Az első kötet 16 történetét Bálint Aladár (1881-1924), a Nyugat főmunkatársa, a századelő vezető kritikusa válogatta, Kosztolányi Dezső írta hozzá az előszót. A reprint második felében található a Kísértethistóriák kötete, amely - Balázs Béla fordításában - a téma klasszikus szépségű gyöngyszemeit tartalmazza. Az első világháború borzalmai és felfoghatatlan szenvedései fellendítették, tömegélménnyé tették a miszticizmus, a szellemvilág, a természetfeletti iránti érdeklődést, e "közeg" elfogadását. Az "anyagelvű" beidegződések egyszeriben megrendültek, mert a józan ésszel "hihetetlen" nagyon is hihetővé vált. A családok zöme gyászolt, a jövő a jelennél is kilátástalanabbnak tűnt. Ma már tudjuk, hogy az ezredforduló tájékán is számos megmagyarázhatatlan rejtéllyel kell szembenéznünk. Szorongásaink a gyermekkorban kezdődnek, a kínzó álmok egyikünket sem kerülik el, a bolygónkat fenyegető nukleáris baleset lehetősége kézzelfogható valóság immár. A klasszikus szerzők misztikus történetei ma talán időszerűbb életérzést tükröznek, mint keletkezésük idején.

ADATOK szerző Bálint Aladár szerk.cím Éjfél / Kísértethistóriákal cím Magyar írók misztikus novellái kiadó Terra Maecenas kiadási év 1987 oldalszám 404 kötéskemény kötés kiegészítő információk Reprint kiadás, az eredetit Gyomán Kner Izidor 1917-ben adta ki. Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Két mű egy kötetben.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzombathely
Postázás1890 HUF
Egyéb995 HUF

Mások ezeket keresték még