Mesterszakácsok receptkönyve
Feltöltés ideje: 2024. április 21. |
Termékkód: 4975520 |
Megtekintések: 16 |
Megfigyelők: 0 |
Ajánlatok: 0 ajánlat |
Magdalin (340)
BUDAPEST
Hitelesített felhasználó
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Konyha: | magyar |
Állapot: | jó |
Kötés típusa: | kemény kötés |
Szép állapotú könyv.
468 oldal Színes ételfotókkal és ábrákkal illusztrálva.
1985-ös kiadás
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább
elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az
egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere sem mond le
arról, hogy örömszerzésének egyik legfőbb forrása az étkezés legyen.
Ehhez a régen elfeledett ételeket, készítési-ízesítési módokat éppen úgy
felkutatja, mint ahogy keresi korunk új technikai berendezéseivel, a
változatosabb ételkészítési megoldásokkal elérhető új ízeket.
A hazai és a nemzetközi vendéglátóipar robbanásszerű fejlődése ellenére
is mind többen éreznek kedvet arra, hogy maguk is alkotó módon fogjanak
kezükbe fakanalat, hogy kedvenc ételüket maguk szolgálják fel
barátaiknak.
A világon egyre többen ragadnak tollat olyanok is, akiknek nem hivatásuk
az ételkészítés, de könyvet írnak legkedvesebb ételeikről.
A római Marius Gavius Apicius volt, aki az első, mai fogalmaink szerinti
szakácskönyvet összeállította. Azóta ez a műfaj a legnépszerűbb
kiadványok egyikévé vált. Az ízkombinációknak nincs határa, és egy-egy
szakácskönyvnek minden kor számára van mondanivalója. A magyar
szakácsoknak is voltak tollforgató, koronként újabb szakmai gondolatokat
hordozó mesterei, akik gyarkorlati munkájuk tapasztalatait írásba
foglalták az adott jelen és az utókor számára.
A mai magyar konyhaművészet olyan két kipróbált mestere, mint Novák
Ferenc és Lukács István, akik művészi fokon gyakorolják a
gasztronómiában szerzett ismereteiket itthon és külhonban egyaránt,
ezúttal Nagy Lászlóval, az ismert szakíróval társulva írásban is
megerősítik szakmai elkötelezettségüket. Különös erénye könyvünknek,
hogy az első azok között a hasonló mai magyar kiadványok között, amely
nemcsak az asztali örömökre, az élvezetes ételek elkészítésére
összpontosítja a figyelmet, hanem azok energiaértékének feltüntetésével
felkelti az érdeklődést a tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra.
A világ ma az étkezési kultúra területén is változtatásokra törekszik.
Az igazi gasztronómusok, s velük együtt e könyv írói is, azt vallják
"keveset, de jót". Az ízletes, változatos ételek receptjeinek
összeállításához, esztétikus kivitelezéséhez nyújtanak számunkra értékes
tanácsokat, gondolatokat.
Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a szépen terített asztal emberi
barátságot teremtő varázsát, és azoknak, akik egy-egy jó étel
elkészítésében meglelik az embereket összefogó alkotómunka örömét.
Amennyiben a személyes átvétel nem megoldható, termékeimet a vevő kérésének megfelelő módon postázom. MPL, foxpost, packeta)
Fizetési opciók
Banki előre utalás |
Készpénz |
Szállítási opciók
Szállítás innen: Magyarország Feldolgozási idő: 1 munkanap |
|
Személyes átvétel | Budapest XVIII. |
Foxpost - csomagautomata | 1500 HUF |
MPL - csomagautomata | 1101 HUF |