Jason bailey: all things woody allen


2.990 HUF 8.37 USD

Item details
Listed: May 21, 2024
Item code: 5058102
Views: 6
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (40)   
Pest county

Response time: 100%-banin 14 hours
Positive feedback: 97.14%
Last login: Yesterday, 21:44
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover
Features:first edition, illustrated

Kossuth, Budapest, 2016., 194 oldal, 23 cm x 26 cm, színes fotókkal gazdagon illusztrált.

Woody ​Allen – író, rendező, komikus és zenész – csaknem ötven filmjével minden idők egyik legnagyobb hatású filmrendezője, a kortárs kultúra és mozi állócsillaga. A legváltozatosabb műfajokban alkotott: slapstick komédia, dráma, bohózat, sci-fi és áldokumentumfilm. Filmes stílusát és vígjátéki szemléletét megannyi író, rendező, színész és komikus utánozta az elmúlt évek során, filmjei a mozirajongók immár több generációja számára jelentenek meghatározó kulturális élményt.

A kötet szerzője, Jason Bailey – filmes újságíró, író – Allen minden egyes filmjét ismerteti a bemutatkozó darabtól (Mi újság, Tiger Lily?) a slapstick klasszikusain (Fogd a pénzt, és fuss!; Hétalvó) és az Oscar-díjas alkotásokon (Annie Hall; Hannah és nővérei; Lövések a Broadwayn; Hatalmas Aphrodité; Vicky Cristina Barcelona; Blue Jasmine) át az Európában forgatott gyöngyszemekig (Match Point; Éjfélkor Párizsban; Rómának szeretettel; Káprázatos holdvilág). Bailey röviden áttekinti az egyes filmek témáit, tartalmát, a hatásukat, és közben mindegyiknél bepillantást enged a kulisszák mögé is.

A szerző azonban nemcsak az egyes filmeket tárgyalja, hanem megismerteti az olvasóval Allen múzsáit, vizsgálja munkamódszereit, egyedi stílusának fejlődését, személyes és szakmai hatását, valamint filmjeinek közös, visszatérő motívumait is. Négy vendégszerző további szempontokat kínál a zene, a judaizmus, a filozófia és az európai nagyvárosok Allen filmjeiben betöltött szerepével, valamint a filmes életpálya egyes szakaszaival kapcsolatban.

Az idézetekkel, képekkel és a filmkészítés folyamatának részleteivel kiegészülő kötet méltó tisztelgés az ikonikus rendező életműve előtt.

Szállítási díjak: Packeta csomagpont 1300 Ft, Packeta házhoz szállítás 1700 Ft, GLS csomagpont 1500 Ft, GLS házhoz szállítás 1900 Ft, Foxpost automata: 1500 Ft, Magyar Posta házhoz szállítás 2400 Ft.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup
Budapest IV.
Mail
1500 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these