Safari under the Kilimanjaro photographic informative book (Africa, hunting, travel)


1.700 HUF 4.74 USD

Local pickup
Item details
Listed: November 09, 2023
Item code: 5380515
Views: 141
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Hajnal23 (17)  
Heves county

Response time: 100%-banin 11 hours
Positive feedback: 100%
Last login: May 11, 2024
Member since: July 26, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

Útleírás, expedíciók, vadászkalandok, Afrika! Izgalmas ismeretterjesztő könyv sok képpel gazdagon illusztrálva, vászon kötésben papír védőborítóval. A könyvben több mint száz eredeti színes fénykép található, a szerző saját fotói.

Gondolat kiadó, 1980
Méret: 25 cm x 18 cm, 338 oldal

Személyesen átvehető vagy postázom az aktuális postai díjszabás szerint. Több termék vásárlása esetén egy csomagban, kedvezőbb postaköltséggel tudom küldeni.

FÜLSZÖVEG
"Sokan és sokszor kérdezik, miért tesszük, amit teszünk, s van-e értelme annyi anyagi eszközt ráfordítani egy ilyen vállalkozásra, sőt nemegyszer az életünket is kockára tenni vadállatokért. Csakhogy nem csupán a ritka vadállatok megszerzéséről van szó. Sokkal többről." Így vall a maga hivatásáról Josef Vágner, a Dvur Králové-i állatkert igazgatója, az afrikai csehszlovák szafári életre hívója és vezetője könyvünk előszavában.
A könyvben foglalt elbeszéléssorozat az afrikai élővad-befogással kapcsolatos élmények, feljegyzések, tapasztalatok gazdag anyagából állt össze a szakember - Josef Vágner - és a publicista - Nad'a Schneiderová - közös munkája eredményeként. Elvezeti az olvasót az afrikai bozótosok és dzsungelek világába, s megismerteti a vadfogás nehéz, veszedelmes munkájával, a tábori élet örömeivel, gondjaival. Ugyanakkor sok mindent megtudunk belőle a bennszülöttek világáról, gondolkodásmódjáról, életfelfogásáról is, és megismerkedünk a tágas afrikai szavannák lenyűgöző szépségű állataival - zsiráfoknak és antilopoknak , ugyanúgy a bozótosok rettegett lakóinak - oroszlánoknak, orrszarvúknak és elefántoknak sokszor meglepő életmódjával és szokásaival. Érdeklődéssel olvassuk a bennszülött törzsek életéről, civilizálódásának nehézségeiről írt beszámolókat, feltárulnak előttünk a dzsungel izgalmas titkai - a méregkészítés szertartása, az afrikai gyógynövények csodálatos hatása. Egyúttal azonban képet kapunk a modern Afrikáról, erről a hihetetlenül életerős, óriási iramban fejlődő világrészről is.
A különböző témákat feldolgozó történeteket szerves egységgé fűzi a tudósnak munkája iránti szeretete s az a nemes törekvése, hogy megmentsük a kihalás veszélyétől fenyegetett állatfajokat, amelyeket az ember főként az utóbbi évtizedek során kíméletlenül pusztít azzal is, hogy durván megváltoztatja a természetet, s megbolygatja az állatok természetes életkörülményeit.
Végezetül néhány megmosolyogtató szemelvényt olvashatunk a tiszteletre méltó tudós Gesner természetrajzkönyvéből. Az egzotikus állatok bűbájos leírásaival találkozunk itt, már ahogyan a XVI. század embere elképzelte ezeket az állatokat, az akkori szemlélet minden naivitásával és tévedésével fűszerezve.
A Gesner-szövegek mintegy ellenpárja az a rövid áttekintés, amely Afrika mai állatvilágát ismerteti, s egyrészt megállapítja, hogy a helyzet egy cseppet sem örvendetes, másrészt nyomatékosan felszólítja "a jóakaratú embereket", az egész civilizált világot: tegyünk meg mindent, hogy épségben fenn lehessen tartani a jövő nemzedékek számára bolygónk természeti kincseit és szépségeit."

Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Gyöngyös

Others searched for these