Ferenc Herczeg: new times i. - II. Volume (1940)


5.990 HUF 16.64 USD

Item details
Listed: December 09, 2023
Item code: 5460781
Views: 140
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (39)   
Pest county

Response time: 100%-banin 11 hours
Positive feedback: 97.14%
Last login: May 09, 2024
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Age:20th century
Condition:good
Type of binding:hardcover
Features:first edition, illustrated

Herczeg Ferenc: Új idők I. - II. kötet (1940) Az ismert szépirodalmi és művészeti hetilap összefoglaló kiadása két kötetben.

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt. kiadása, Budapest, 1940., Aranyozott kiadói egész vászonkötés, 715 + 825 oldal, 31 cm x 24 cm, fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája.

Részlet:
"Az óra elütötte az éjfélt. A poharak összecsendülnek, a lámpa kialszik. A jókedvnek most kellene a forrponthoz érkeznie , de mikor meggyullad a villany, sápadtabbak vagyunk, mint az előbb, izgatottak, majdnem ijedtek. Tudjuk, hogy történt valami. Nem körülöttünk: bennünk. Egy pillanatra megéreztük az Időt, amelyről egy éven át megfeledkeztünk.
Új év! Úgy mondjuk, olyan izgatottan és rekedten, mintha azt mondanánk: új élet...

Az Olvasóhoz.
A magyar családhoz fordulunk kérésünkkel, hogy adjon nekünk helyet asztalánál, ha felismerte bennünk bizalmas jóbarátját. Szórakoztatni és gyönyörködtetni akarjuk önöket írással és képekkel, amelyekhez az anyagot első sorban abból a világból merítjük, amely önöket leginkább érdekli: a magyar társasélet világából. Nem az a mi célunk, hogy képes lapot indítsunk, amely tartalma és pompája tekintetében fölülmúlja a többit; egész igyekezetünk csak oda irányul, hogy az új időknek megfelelő lapot adjunk a magyar család kezébe. A magyar család is új időket él, amióta arra a feladatra vállalkozott, hogy magyar társas-életet szervezzen. Ezt a feladatát csak ugy teljesítheti, ha a régi időkből öröklött nemzeti tőkéjét, faji sajátosságait, hagyományait, hajlamait és tehetségeit teljesen beleilleszti az új idők modern keretébe és alapjává teszi a speciális magyar műveltségnek. Az igazi, az élő irodalom és művészet részint vezeti, részint követi ezt az átalakulást. Mi, mint újság, ezt az irodalmat és ezt a művészetet akarjuk ápolni és olvasóinkkal megismertetni, olyan formában, hogy ne jusson eszébe senkinek irigyelni azokat a külföldi irodalmakat, amelyek egy régi, megállapodott, és nekünk idegen világ életével foglalkoznak. Nem ígérünk sokat, de egy igéretünket meg fogjuk tartani: az Uj Idők, ha megnyerte az önök barátságát, sohasem fogja megsérteni a társas-élet legelső szabályát és nem fogja önöket untatni soha.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 2490 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these