Molnár Pál: A dicsőség pillanatai - Magyarország a hannoveri világkiállításon


1.800 HUF 4.90 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 09.
Termékkód: 5603180
Megtekintések: 63
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:46
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Mundus Kiadó, 2000

119 oldal

Molnár Pál: A dicsőség pillanatai - Magyarország a hannoveri világkiállításon

„Egyetlen szóval aligha lehet megragadni a térköltemény tartalmát. Vadász György és társai alkotása úgy modern, hogy magába rejti egy több évezredes kultúra kristályszerkezetét. Látszólagos egyszerűsége nem formálódhatott volna más világrészben. A Duna, a Tisza, a Kárpátok, a Balaton hangulata árad a barátságosságot és büszkeséget egyaránt sugalló testből. Költői vonalvezetése egyszerre idézi a világfestészet legnagyobb alkotását, M. S. mester Vizitacióját és a Dunakanyar égiek által megalkotott ívét. Megbújik benne Badacsony komorsága és Tihany derűje. Ott kanyarognak fakockái közt a Mátra ösvényei, s áthajol rajta Verecke híres útja. Árasztja az egri bazilika fennköltségét és a gyöngyösi Pestiskápolna báját. A Balassi dicsérte Végektől Ady Kompországán át Nagy László túlsó partjáig fölfelhőzik benne a haza a magasban..."
„A közönség nem volt hajlandó eltávozni a magyar pavilonból... Pedig már több mint egy órát a Vadász György-féle épületszoborban töltöttek, és kezdett beesteledni. Mégis maradni akartak, és ezt ütemes tapssal fejezték ki. Mindez a magyar nemzeti napon történt, amikor is a felvidéki Feszty Néptáncegyüttes mutatta be műsorát a templomi ihletettségű helyen. A gergelytánc, a huszárverbunk, a sebesforgatós lenyűgözte a német, az olasz, a svéd, a skót embereket. Mosoly, ütemes mozgás, taps követte a produkciót. Látványt, információt, gondolatot vártak, amikor átléptek a Szerelemkapun, s bejutottak az akácfakockákkal lerakott pavilonba"

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még