Walter Scott: Waverley


250 HUF 0.69 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 17.
Termékkód: 5622270
Megtekintések: 48
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

budahazics (143)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban49 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 15:40
Regisztráció: 2023. november 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:közepes
Magyar/világirodalom:világirodalom

Az ​angol nyelvterület, sőt szinte az egész kontinens irodalmi berkeit és az olvasók szélesebb táborát is csaknem tíz éven át tartotta izgalomban a rejtély: ki a Waverly szerzője, vagy inkább „A Waverley Szerzője” – ugyanis ezzel a talányos megjelöléssel jelentek meg a Waverley hatalmas sikerén felbuzdult író egyre újabb és újabb regényei. Ő azonban makacsul ragaszkodott inkognitójához, többre tartotta bírósági állása révén és vidéki földbirtokosként élvezett társadalmi rangját, és kiváltképpen a romantikus verses regényekkel kivívott költői hírnevét, semhogy kockára tegye – legalábbis kezdetben – bizonytalanabb kimenetelű és az esztétikai börzén alacsonyabban jegyzett regényírósággal. Hogy a Waverley nyolc éve elkezdett, de barátai tanácsára félbehagyott kéziratból egyáltalán regény lett, az is annak köszönhető, hogy Walter Scott, egy horgászásra invitált barátjának horgot és csalit keresve véletlenül ráakadt a régen elveszettnek hitt paksamétára. A szerző legalábbis így beszéli el a világirodalom első történelmi regényének keletkezését.
Bárhogy történt is, az új regénytípus megszületése nem véletlen. A francia – tehát a társadalmi – és az ipari forradalom földrengései ekkoriban tették tömegélménnyé a történelmet. A megszülető történelmi tudat meg kellett hogy szülje azt a regényhőst, akinek sorsát a történelmi erők összeütközése alakítja; Waverley esetében az 1745-ös skóciai jakobita felkelés, amelynek hősi káprázatába a tétova, de romantikus képzeletű angol fiatalember beleveti magát – jobban mondva belesodródik, hogy aztán közelről megismerve fokozatosan kiábránduljon belőle, és belássa, hogy bukása szükségszerű, sőt szükséges.
Eközben bejárja Skóciát, megismerkedik – és megismerteti az olvasót is – a felföldi klánok pusztulásra ítélt ősi életformájával, szokásaival: mindazzal a kortárs közönség romantikaéhségének oly bőséges táplálékot nyújtó „vadregénnyel”, ami a cselekmény idején még eleven valóság, és amit Scott szociográfusi ügybuzgalommal gyűjtött össze és rekonstruált. Máig tartó nagy népszerűségének is alighanem ez a titka: egyszerre elégíti ki az olvasó romantikaigényét és történelmi valóságérzékét.

Eladó a képeken látható állapotban. Igény estén postázás megoldható a vevő által választott módon.

Sikeres vásárlás esetén, kérem egy héten belül vegye fel velem a kapcsolatot a termék átvételének, és a vételár kifizetésének egyeztetéséhez. Amennyiben a termék vételára 10 napon belül nem kerül kifizetésre, a tranzakciót sikertelenként értékelem, és negatív értékeléssel lezárom. Köszönöm!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Budapest
Postázás 2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még