Makszim Gorkij: Az anya


1.490 HUF 4.08 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 17.
Termékkód: 5773008
Megtekintések: 18
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 07:52
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Magyar/világirodalom:világirodalom

Kossuth Könyvkiadó, Budapest, 1981. fűzött keménykötés, 360 oldal, 20 cm x 13 cm. A védőborító felül egy picit beszakadt.

"Gorkij a XIX. század nagy orosz realizmusának utolsó klasszikusa. Egyben a keletkezőben levő új szocialista realizmus első klasszikusa.
Az anya című regényében széles, epikus képet rajzol arról, hogyan bontakozik ki a munkásosztály földalatti mozgalma a cári rendőrség és a brutális orosz kapitalista kizsákmányolás kettős nyomása alatt, hogyan csatlakoznak hozzá az értelmiségiek legjobbjai és a leghaladóbb parasztok, és hogyan neveli maga a mozgalom a munkásokat öntudatra, erkölcsi szilárdságra, kultúrára. Bonyolult a regény munkáskörnyezetében dúló harc. A cári idők elmaradottságának sötétsége ez: meghódolás a felsőbbség előtt, otthoni zsarnokoskodás az asszony és a gyerekek felett, ital és dulakodás a vígasztalan mindennapok unalmának egyetlen változatosságaként. Azoknak az embereknek, akik a kiutat keresik, szakítaniuk kell ezzel az öröklött miliővel, hogy valóban tudatos munkásokká válhassanak. Gorkijnál az egyéni élet problémái nagy progresszív társadalmi tendenciákba torkollanak. A munkásmozgalomban való részvételt nemcsak mint valami társadalmilag hasznosat mutatja be, hanem úgy is, hogy ez a részvétel arra készteti az egyéneket, hogy személyiségük felocsúdjék a barbár, féltudatos állapotból, amelybe a cárizmus körülményei taszították, hogy aztán szellemileg és erkölcsileg gazdagon kibontakozzék. Ez példátlan korunk irodalmában" - írta Lukács György a regényről.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még