II. Ulászló ezüst guldinerének replikája


15.000 HUF 40.30 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 29.
Termékkód: 3780888
Megtekintések: 252
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (364)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban9 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 04.
Regisztráció: 2016. február 08.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Anyag:ezüstözött

Tisztelt érdeklődő!

Engedje meg, hogy bemutassam kínálatomban a II. Ulászló ezüst guldinerének replikáját, melyet a gyűjtést most kezdő illetve már gyűjtő érdeklődők figyelmébe ajánlom.

./

Az érmét a Magyar Éremkibocsátó Kft bocsátotta ki 2016-ban. Anyaga színezüsttel (Ag 999/1000) bevont réz. Tükörveret. Átmérője 40mm.

Előlapja MONETA WLADISLAI RREGIS VNGARIE – Ulászlónak, Magyarország királyának a pénze. Négyrészű címerpajzs, szívpajzsban a Jagelló-sas.

Hátlapja SANCTVS LADISLAVS REX 1499- Szent László király 1499, Szent László lovas alakja és az 1499-es évszám.

Az érem eredet igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik.

/.

Egy kis történelem.

A tallér közvetlen elődjének számító guldiner prototípusa Tirolban születet meg, ahol Zsigmond főherceg 1484-ben fél, majd 1486-ban egész súlyú nagy ezüstpénz kibocsátását kezdte meg. Mivel egyenértékű volt a rajnai aranyforinttal (rheineische Gulden), guldinernek vagy guldengroschennek nevezték, súlya miatt (1 uncia= 31,83g) indőnként unciálisnak.

A II Ulászló (1490-1516) által 1499 és 1506 között Körmöcbányán veretett guldinerek voltak az első magyar pénzek, amelyeken feltüntették a kibocsátás időpontját, és ettől kezdve a többi címleten is általánossá vált a verési évszám jelölése. A külföldön készült hasonló jellegű pénzekkel ellentétben a magyar guldinerek nem vettek részt a mindennapi pénzforgalomban, inkább ajándékozási célból készültek. A guldinerek viszonylag széles, 4 cm-es átmérője lehetőséget nyújtott a korábbinál kifinomultabb, részletgazdagabb éremkép kivitelezésére.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét. Kérem, tekintse meg többi kínálatomat, biztosan talál köztük olyat, amit szívesen adna ajándékba, vagy megtartaná saját tulajdonában.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételPécs
Postázás2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még