Régi vákuumos kávéfőző


22.200 HUF 61.33 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 17.
Termékkód: 4753289
Megtekintések: 144
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

DSzEdit (1180)  
Békés megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.21%
Utolsó belépés: Tegnap, 07:33
Regisztráció: 2018. január 10.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Angol fordítás elérhető

Az 1900as évek elejéről vákuumos kávéfőző, ami még nem volt használva, így kifogástalan az állapota. Gyüjtőknek, dekorációnak.

38x20 cm

"Az első vákuumszifonos kávéfőzőről több információt is találtam. A felfedezése 1830 és 1840 közé tehető, ebben az időben több országban is történtek szabadalmi bejegyzések ezzel a technológiával. Több szakirodalom Robert (de néhol James néven is szerepel) Napier nevéhez köti a felfedezést. Az első lombikos kávéfőzők felfedezésekor még nem létezett hőálló üveg, a lombikok nagyon érzékenyek voltak a hirtelen hőmérséklet változásokra. Az alulról lánggal fűtött-felhevített üvegbe visszatérő forráspont alatti víz nagy feszültséget vált ki és az üveg elrepedt, ezáltal használhatatlanná vált. Ennek kiküszöbölésére 1850 körül jelent meg a Turmel vagy billenő típusú szifon, és emelett a hagyományos típusoknál az automatikus lángeloltással is kísérleteztek. A század végére felfedezték a bórszilikát üveget, mely hőálló és a hirtelen hőkülönbségeket is kiválóan elviselte. A ma is használt hőálló lombikos kávéfőzőt többek között Cona, Silex és Jena Therm márkanéven kezdték el forgalmazni az 1800-as évek végére. A használt cikk piacokon általában ezekbe botolhatunk bele. Vigyázat, azonban még ma is elcsíphetünk nem hőálló üvegből készültet! A működését tekintve a hőforrás lehet borszeszégő vagy halogénlámpa, gázlángon vagy főzőlapon, és elektromos fűtőszállal szerelt típus. Mára ismét divatos lett ez a típusú kávékészítési módszer, keleten indult újra útjára, ahol sok kávézóban megtalálható, mint alternatív kávézási forma, sőt, kifejezetten szifon bárokat alapítottak az eszköz népszerűsége miatt. Mára már világszerte az igényesebb kávézókban is megtalálható. Korea és Japán bajnokságokat is rendez, szerintem nem kell már sok hozzá, hogy a különleges kávészövetség is felvegye a versenyszámai közé."

Kérem tekintse meg további termékeimet !

Kedves Vásárló, minden termékem alkuképes. Van amiből többet, van amiből csak kevesebbet tudok engedni. Bátran tegyen ajánlatot.

Minden kérdésre szívesen válaszolok ! További képeket küldök !

Szállításban rugalmas vagyok, de vásárlás után kérem egyeztessen velem.

Mielőtt megvenné a terméket kérem érdeklődjön,hogy megvan e. Köszönöm !

Ha a megvásárolt termékkel bármi gondja van kérem jelezze !

Köszönöm a figyelmét !


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Postázás 2200 HUF

Mások ezeket keresték még