Royal Crown Derby Imari mintával díszített angol porcelán tá


18.000 HUF 49.27 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 29.
Termékkód: 4684491
Megtekintések: 125
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (364)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban9 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:08
Regisztráció: 2016. február 08.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:tál, tányér
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1990-1999
Stílus:keleti
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatban szereplő Royal Crown Derby Imari mintával díszített angol porcelán tálat.

./.

Ez a cég nagyon korai úttörője az angol porcelángyártásnak. Sok más hasonló régi hagyományokkal rendelkező gyárral együtt a gyár is csatlakozott 1960-ban a Royal Doulton céghez. 2000-ben azonban egy Hugh Gibson által vezetett csoport visszavásárolta a márkát, azzal a céllal, hogy - mint egy virágzó független gyártót - újra felvirágoztassák . Ennek eredményeként a Royal Crown Derby gyártja ma a legjobb minőségű angol finom porcelánt a 4,5 ha telkén Derbyben az Osmaston úton.

A márkajelzés alapján a Royal Crown Derby Osmaston Rood-on lévő Derby Works-ban készült 1977-ben. (A gyár története azonban az 1750 előtti évekre nyúlik vissza.) Ez az első márkajelzés, amely a Crown Derby-t összefűzi a koronával.

1773-ban elismerésként György király megadta a királyi korona használatának jogát. A cég ezután vált ismertté, mint Crown Derby. 1811-ben William Bloor - aki ravasz üzletember hírében állt- átvette a gyárat. Az ő vezetése alatt kezdték el tervezni a színes Imari mintákat, amely a kínálatban szereplő tálat is díszíti.

A leggyakoribb Imary paletta három fő szín körül forgott, a máz alatti kék, plusz rozsdás vöröses-narancs és a ragyogó arany.

Japánban Arita-porcelánoknak nevezik ezeket a kerámiákat, de nyugaton inkább Imaryként ismertek, annak a kikötőnek a neve után, ahonnan exportra szállították őket.

Aritai porcelán, japán kerámia, melyet a Hizen tartománybeli Arita műhelyeiben készítenek. A XVI. század végén fellendült a mázas kerámiák készítése, s ennek nyomán jelentek meg a porcelán típusú imari darabok is. Készítésüket 1616-ig vezetik vissza. Az aritai porcelánok eljutottak az egész országba, majd Imari kikötőjéből a Holland Kelet-indiai Társaság exportálta őket a világ minden tájára. Az Imari exportja Európába megállt a 18. század közepén, azonban ekkorra az Imari stílus már népszerű volt az az európaiak körében.

./.

A tálat, amely 27cm átmérőjű az előzőekben már említett Imari mintával díszítették.

A tál szélén 5mm szélességben kobalt kék sávban cikk-cakk motívum fut körbe. A kört négy negyedre osztják a kobalt kék egymás felé forduló, aranyszegélyű ívek által alkotott motívumok. Az ívek, és az ívek közepén lévő rozsdás vöröses-narancs vonallal kirajzolt háromszirmú virágminta közötti részt kék vonallal kirajzolt körök töltik ki. Az ívek találkozásánál aranyvonallal kirajzolt, csúcsával a tál közepe felé mutató díszítés látható. Szintén a tál közepe felé mutatnak a negyedek között a kobalt kék ágak között lévő rozsda vöröses-narancs motívumok. A külső motívumok a tál közepén lévő díszítés felé terelik a szemlélődő figyelmét. A fatörzset mintázó aranyszegélyű motívumot különböző nagyságú, alakú, rozsda vöröses-narancs és fehér virágok veszik körül.

A tál magán hordozza a régi imari minták megfogó szépségét és a díszítés gazdagságát.

./.

Kérem, tekintse meg mindet! Biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételPécs
Postázás2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még