Kínai csiszolt üvegtömb- A tíz bika történet : A bika megszelídítése


28.000 HUF 76.25 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 11.
Termékkód: 4068157
Megtekintések: 151
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

ANTIKritaS (818)    
Vas megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.38%
Utolsó belépés: Ma, 22:26
Regisztráció: 2021. október 15.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Spirituális történet súlyos üvegtömbbe faragva:

A bika megszelídítése

"Ha megszületik, attól kezdve egyik gondolatot követi a másikat. Így, a megvilágosodás fényében, a gondolatok végtelen sora derül fel - válik valóra. A tévedések pedig a zavarodottságukban önmagukat tévesztik meg (maradnak benne, ugyanakkor ők is tartják fenn)! Az észlelt világ nem azért nyomaszt, mert az észlelés tárgya, hanem mert az észlelő csapja be vele önmagát. Tarts, ne engedd el az orrkarikát, ne hagyd magad a hajlamaidtól vezettetni"!

"Kötőfék s ostor egy pillanatra Sem engedi szabadon, majd lassan, Óvatosan vezetem: a világ Porában-sarában el ne vétse Az utat. A jól tartott és nevelt Bika tiszta lesz, kezes és szelíd. Béklyó, kötőfék és zabla nélkül Követi gazdáját, ahogyan kell."

Láthatjuk a képen, hogy az ember gyeplőn vezeti a bikát, kezében még ott van az ostor, mert még elfutna a bika. Fáradt, de lassan megszelídíti a bikát, megszerzi az uralmat önmaga fölött. A bika türelemmel szelídítve, idomítva, bilincs és lánc nélkül követi pásztorát. Az orrkarikát szorosan tartva vezeti az ember a bikát, lassan megszerzi az uralmat önmaga fölött. A férfi, már elérte, hogy a bika engedelmeskedjék. Ez azonban még mindig fáradságos . Az anyag ha nem szellemül át , rombolni kezdi magát, beleveszünk a kettőségbe. Még nem ismerjük fel a kezünkben lévő erőket, a látható és láthatatlan világ kölcsönhatását. Szellemi tartalom megértése, a hagyomány átadásának szóbeli formája. A tudat valóságra ébredés szempontjából fontos képességeit, a korai buddhizmus többféle szempont szerint is osztályozta, melyekben az éberség központi helyet foglal el. Ez abból adódik, hogy a saját tudatállapotunkra történő reflektálás, képességeink tudatosodása és fogyatékosságaink kiküszöbölése, feltételezi az éber tudatosságot.

A fölébredési képességek egyfajta osztályozása pl. az öt képesség ( indriya), melyek között az éberség (szati) segítségével egyensúlyozhatjuk ki: a hitet (sraddhá) a bölcsességgel (pannyá), a koncentrációt (szamádhi) az energiával (viriya). Egy másik ilyen csoportosítás az úgynevezett hét megvilágosodási tényező, mely a sati mellett a valóságkutatást (dhammavicsaya), erőfeszítési képességet (viriya), lelkesültséget (píti), higgadt nyugalmat (passzaddhi ), összpontosulást (szamádhi) és felülemelkedett egykedvűséget (upékhá) tartalmazza.

Mérete: 15 cm * 12cm , 4 cm széles

Súlya:1838 gr

A termék szép állapotú, hibátlan.

Kedves Vásárlóim! Tájékoztatom Önöket, hogy a 2022. évi XIII. törvény ( a kisadózó vállalkozások tételes adójáról ) változása miatt, 2022. 09. 01. napjától nem állíthatok ki számlát vállalkozások, civil szervezetek, társasházak és adószámmal rendelkező magánszemélyek részére. Megértésüket köszönöm.


Minden vásárlás után elektronikus számlát állítok ki.

A műalkotást alapos csomagolás mellett, a mindenkori postai díjszabással postázom. de átvehető személyesen is Szombathelyen.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzombathely
Postázás2390 HUF
Postázás törékenyként4390 HUF
Egyéb1295 - 2300 HUF

Mások ezeket keresték még